Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

молокопереробний завод в селі Утішків

Фб Козицького

Середа, 19 липня 2023, 10:51

На Золочівщині відкрили молокопереробний завод, у який інвестували 95 мільйонів гривень

молокопереробний завод в селі Утішків

У селі Утішків запрацював перший в Україні кооперативний молокопереробний завод "Набіл".

Про це повідомляє голова Золочівської районної ради Орест Кавецький на своїй сторінці у Фейсбуці.

Вчора, 18 липня, у селі Утішків Красненської ОТГ Золочівського району офіційно відкрили перший кооперативний молокопереробний завод "Набіл", будівництво якого тривало 2,5 роки за фінансової підтримки канадської кооперативної організації Socodevi.

Потужність заводу становитиме 25 тонн молока за зміну, а загальна сума інвестицій у завод складає 95 млн грн, з яких 90 млн грн – це кошти канадської кооперативної організації Socodevi, ще 5 млн грн – фінансова підтримка від українських кооперативів.

"За одну зміну тут перероблятимуть 25 тонн молока зі сотні молочних господарств Львівщини. Вироблятимуть молоко, кефір, йогурт, масло та м’які сири. Завод будували 2,5 роки в межах проєкту "Розвиток молочного бізнесу в Україні", який фінансується урядом Канади. Інвестували 95 мільйонів гривень. З них 5 мільйонів – це кошти від 3 кооперативів та кооперативного об’єднання "Рівноправність", які є власниками цього підприємства. Усі вони зі Львівщини та об’єднують понад 100 молочних господарств нашої області. Наразі роботою забезпечать 25 людей. Надалі у планах збільшити потужності до 50 тонн молока за зміну" – наголосив Козицький.

На заводі виготовлятимуть широкий асортимент молочних продуктів. Йдеться про молоко, кисломолочну продукцію, м'які сири, масло та йогурти. Після налагодження виробництва товари продаватимуть у супермаркетах.

За інформацією департаменту агропромислового розвитку Львівської ОВА, в області 94 сільськогосподарських підприємства займаються молочним скотарством. З них близько 30 господарств з поголів’ям від 100 до 500 корів забезпечують 70 % виробництва молока у с/г підприємствах.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.