Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вул. Костюшка, 1

google.com.ua

Середа, 19 липня 2023, 15:55

Суд не дозволив приватизувати будівлю Львівської митниці

вул. Костюшка, 1

Приміщення Львівської митниці, що є пам’яткою культурної спадщини місцевого значення, залишиться у держвласності.

Про це повідомляє Державна митна служба України на своїй сторінці у Фейсбуці.

Північний апеляційний господарський суд задовольнив апеляційні скарги Держмитслужби і Фонду держмайна України та відмовив приватній фірмі у включенні будівлі Львівської митниці на вул. Костюшка, 1 до переліку об’єктів малої приватизації, які можна викупити.

Як наголосили у Держмитслужбі, підприємство орендувало приміщення в адмінбудинку Львівської митниці та планувало його викупити, посилаючись на проведення ремонту орендованого майна, на які отримало згоду від митниці як орендодавця.

"Згідно з висновком суду апеляційної інстанції, така згода надана не тим суб'єктом, який відповідно до вимог чинного на момент спірних правовідносин законодавства про оренду державного майна мав право надавати її. Зокрема, належним орендодавцем, який міг би давати згоду на невід'ємні поліпшення, є Регіональне відділення Фонду держмайна України у Львівській області.

Також суд апеляційної інстанції погодився з доводами Державної митної служби про те, що прийняття остаточних управлінських рішень щодо використання підпорядкованих органам управління об`єктів державної власності належить виключно до компетенції уповноважених органів управління" – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, будівля на вул. Костюшка, 1 у Львові є пам’яткою культурної спадщини місцевого значення. Вона споруджена у 1905-1906 роках. Раніше на першому поверсі будівлі розташовувався паб "Зеник. Митник".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.