Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Правоохоронні органи

bnbnews.com.ua

П'ятниця, 1 березня 2013, 12:38

35 кімнат для затриманих у Львові зупинили роботу

Прокуратура призупинила 35 кімнат для затриманих та доставлених чергових частин та 5 ізоляторів тимчасового тримання органів внутрішніх справ.

 

Про це Варіанти повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Таке рішення було прийняте у результаті перевірок щододотримання конституційних прав затриманих та ув’язнених, забезпечення матеріально-побутових та медико-санітарних умов їх тримання та запобігання катуванням.

Майже у кожному перевіреному закладі виявлені суттєві порушення вимог законодавства та відомчих нормативних актів щодо режиму, умов тримання, медико-санітарного забезпечення затриманих, взятих під варту та засуджених осіб.

«За результатами перевірок упродовж мунулого та поточного років з метою приведення у відповідність до вимог Європейської конвенції проти катувань закриті 35 кімнат для затриманих та доставлених чергових частин та 5 ізоляторів тимчасового тримання. На даний час ще в 4 проводяться службові перевірки.

Через виявлені порушення 10 службових осіб притягнуті до дисциплінарної відповідальності.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.