Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівщина

Вівторок, 25 липня 2023, 12:00

У Червоноградському районі встановлять три деконтамінаційні пункти

Львівщина

Деконтамінаційні пункти встановлять на межі з Волинською областю.

Про це повідомляє Червоноградська районна військова адміністрація на своїй сторінці у Фейсбуці.

На території Червоноградського району, зокрема на межі з Волинською областю, встановлять три деконтамінаційні пункти, які призначені для усунення зі шкіри людини чи поверхні предметів хімічних, радіаційних чинників та біологічних заражень.

Як пояснив голова Червоноградської РВА Андрій Дяченко, через загрозу вчинення російськими окупантами терористичного акту на окупованій ними Запорізькій АЕС та для недопущення в’їзду на територію Львівщини контамінованих осіб та авто виникла необхідність у встановленні таких  деконтамінаційних пунктів на межі Червоноградського району та Волинської області.

Наразі на території району визначено три місця розгортання цих пунктів, а  департамент з питань цивільного захисту Львівської ОВА передав Червоноградській РВА 17 дозиметрів, а також планує надати ще три мобільні душові (по 1 на кожен деконтамінаційний пункт).

Крім цього, зараз в районі проводитимуть роботи з розчищування майданчиків для встановлення деконтамінаційних пунктів, забезпечення їх в достатній кількості водою та електроенергією, визначення місць встановлення мобільних душів.

Червоноградська РВА має ще закупити пакети для зберігання забрудненого одягу та інших речей, забезпечити доїзд до пунктів працюючих змін, накопичити запаси паливно-мастильних матеріалів для роботи генераторів у разі відсутності електроенергії тощо.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.