Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівщина

Четвер, 27 липня 2023, 15:00

На Львівщині у червні в понад 30 людей діагностували хворобу Лайма

Львівщина

Минулого місяця через укус кліщів у 32 мешканців Львівщини діагностували хворобу Лайма.

Про це повідомляє Львівський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України.

Впродовж червня цього року на території Львівської області через укус кліщів у 32 людей діагностували хворобу Лайма.

Найчастіше жертвами кліщів ставали мешканці Львівського району (26 випадків), Золочівського (3), Дрогобицького (2) і Яворівського (1).

"Цього року хворобу Лайма діагностують значно частіше, ніж торік. Якщо за 6 місяців 2022 року було виявлено 42 випадки хвороби Лайма, то за аналогічний період 2023 року – 66 випадків. Найчастіше кліщі присмоктувалися до мешканців Львівського району (51 випадок), Золочівського (7), Дрогобицького (5), Яворівського (2) і Самбірського (1)" – йдеться у повідомленні.

У Львівському обласному центрі контролю та профілактики хвороб МОЗ України наголосили, що 22 мешканців області, в яких виявили це інфекційне захворювання, лікувалися у лікарні, 44 хворих – амбулаторно.

Майже у 90% пацієнтів з цією недугою була мігруюча еритема (червона пляма у вигляді кілець).

Цього року найчастіше люди інфікувалися у сільській місцевості, під час відпочинку, збирання ягід, грибів. Серед тих, хто через укуси кліщів захворів на хворобу Лайма, є п’ятеро дітей.

Нагадаємо, хвороба Лайма – це інфекційне захворювання, яке може мати хронічний або гострий перебіг і уражати серце, суглоби, нервову систему і шкірні покриви. Тож якщо помітили на тілі кліща чи червоні плями невідомого походження, обов’язково проконсультуйтеся з лікарем.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.