Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

затримання на хабарі

lviv.gp.gov.ua

П'ятниця, 28 липня 2023, 12:00

У Львові на хабарі викрили директора одного з комунальних підприємств міста (оновлено)

затримання на хабарі

В. о директора ЛКП "Архітектурно-будівельний нагляд" затримали при отриманні 700 хабаря.

Про це повідомляють пресслужба Львівської міської ради та відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Вчора, 27 липня, у Львові на хабарі затримали працівника ЛКП "Архітектурно-будівельний нагляд".

"Його підозрюють в отриманні неправомірної вигоди та зловживанні службовим становищем. Це підприємство займається проведенням авторського та технічного наглядів за будівництвом тощо. Львівська міська рада дякує правоохоронним органам за проведену роботу та максимально сприятиме в розслідуванні" – йдеться у повідомленні Львівської міськради.

Натомість у прокуратурі наголосили, що працівником, якого спіймали на отриманні 700 доларів хабаря від місцевого мешканця, виявився виконувач обов'язків директора цього підприємства.

"Підозрюваний вимагав гроші за виготовлення ескізного проєкту на самовільно збудований житловий будинок. Останній знаходиться на земельній ділянці, розташованій в одному із сіл Львівського району. Чоловіка затримано в порядку ст. 208 КПК України, після одержання коштів" – пояснили у Львівській обласній прокуратурі.

Зазначимо, станом на сьогодні обов'язки директора цього комунального підприємства виконує Петро Огородник.

Нагадаємо, у січні 2021 року колишню директорку ЛКП "Архітектурно-будівельний нагляд" Наталію Юзич затримали з підозрою в отриманні хабаря. Вона організувала схему безперешкодного узаконення самовільно реконструйованих об'єктів нерухомості, розташованих в центрі Львова. 

На час проведення розслідування її відсторонили від роботи, а у лютому того ж року у Львівській міськраді створили спеціальну комісію для проведення службового розслідування щодо Юзич.

Додамо, раніше Варіанти склали топ підлеглих Андрія Садового, яких ловили на хабарях. Детальніше – у статті "Грішники Садового".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.