Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

медичний заклад у Львові

Середа, 2 серпня 2023, 16:00

Козицький затвердив мережу лікарень госпітального округу Львівщини

медичний заклад у Львові

Загалом до госпітального округу Львівщини включили 37 лікарень.

Про це йдеться у розпорядженні начальника Львівської ОВА Максима Козицького № 577/0/5-23ВА від 27 липня 2023 року.

Максим Козицький розпорядився затвердити перелік закладів охорони здоров’я спроможної мережі госпітального округу Львівської області.

"Затвердити перелік погоджених закладів спроможної мережі закладів охорони здоров’я Львівського госпітального округу відповідно до витягу з протоколу від 16.06.2023 № 8 засідання Робочої групи з питань погодження пропозицій щодо визначення спроможної мережі закладів охорони здоров’я та проєктів планів розвитку госпітальних округі" – вказано у розпорядженні.

Загалом до Львівського госпітального округу включили 37 лікарень, з них 9 медичних закладів – надкластерні, 7 – кластерні і 21 – загальні.

Нагадаємо, у березні цього року уряд затвердив порядок функціонування госпітальних округів та зобов'язав області адміністрації напрацювати проєкти планів розвитку цих округів до 1 травня. 

У травні Львівська ОВА подала до МОЗ пропозиції щодо формування госпітального округу на Львівщині, згідно з якими в області мали функціонувати 4 надкластерних заклади охорони здоров’я: Львівська обласна дитяча клінічна лікарня "Охматдит", Львівська обласна клінічна лікарня, Львівське ТМО "Багатопрофільна клінічна лікарня інтенсивних методів лікування та швидкої медичної допомоги" та Львівський обласний госпіталь ветеранів війн та репресованих ім. Ю. Липи.

Однак Міністерство охорони здоров'я вирішило віднести до надкластерних медичних закладів лише лікарні обласного підпорядкування, тому Перше ТМО Львова не отримало статус такої лікарні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.