Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Юлія Тимошенко

Середа, 2 серпня 2023, 16:51

Юлія Тимошенко проти перетворення України на ресурсний центр для Європи

Юлія Тимошенко

Лідерка партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявила, що її команда не погодиться зі стратегією уряду, що передбачає використання ресурсів України на користь Європи.

За її словами, Україна має бути потужною та економічно розвиненою країною, яка є членом ЄС та НАТО.

Юлія Тимошенко висловила свою позицію сьогодні у Львові. Вона критично оцінила останні заяви прем'єр-міністра Дениса Шмигаля про те, що Україна має бути "ресурсним центром для Європи".

"Ми зараз багато говоримо про відродження після перемоги. Але його всі розуміють по-різному. Прем'єр-міністр у своїх акаунтах в соціальних мережах сказав дослівно таке: після консультацій з ЄС, ЄБРР, з Офісом реформ визначена стратегія України як ресурсного центру Європи. Побутовою мовою це означає, що Україна цікава Європі як ресурсний центр, сировинний придаток потужних, розвинутих економік", – зазначила лідерка "Батьківщини".

Вона також назвала приклади законодавчих рішень, які, на її думку, свідчать про намагання уряду продати національну спадщину України. Серед них – законопроєкт про марихуану, роздержавлення останнього мільйона гектарів родючої сільськогосподарської землі, об'єднання національного надбання ГТС з невідомим ТзОВ, акціонування "Енергоатому".

Юлія Тимошенко запевнила, що її команда працюватиме на іншу стратегію – розвиток України як сильної та суб'єктної країни на європейському та світовому аренах.

"Я хочу, щоб українці, як і раніше, були взірцем боротьби за свою країну, за демократію, за свободу, за рівне партнерство. Я хочу, щоб Україна була суб'єктом, а не об'єктом – щоб наша суб’єктність була визнана в усьому світі. І щоби ми були сильними серед сильних і рівними серед рівних у глобальному світі. Ось, в яку країну я вірю. І такою вона буде! Я вірю в українську націю, яка інших стандартів не прийме", – резюмувала Юлія Тимошенко.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.