Зміст статті

3 серпня 2023

Оновлений Палац

Львівський палац мистецтв матиме сучасні концертний та конференційний зали.

Палац мистецтв у Львові, який до квітня цього року виконував функції гуманітарного штабу та складу, повертається до своєї основної діяльності – виставкової та конференційної.

Завдяки підтримці депутатів Львівської обласної ради та керівництва Львівської ОВА, палац отримав кошти на ремонт актового залу й холу, які перетворяться на сучасний концертний та конференц-зал. Про це повідомив директор палацу Юрій Візняк.

За його словами, у концертному залі збільшать кількість посадкових місць до 250, встановлять нові крісла, панелі для шумопоглинання, обладнання для кінотеатру формату 5 D, а також сучасне концертне обладнання, включно з потужним світловим і звуковим комплексами. У залі також з'являться балкони, де розмістять місця для журналістів і суфлерів.

Конференц-зал розрахований на 50 осіб і буде оснащений мультибордом, мікрофонами й обладнанням для синхронного перекладу. Загальна вартість ремонтних робіт і закупки обладнання склала майже 9 мільйонів гривень, які виділили з обласного бюджету.

"Я вдячний обласній владі, які з розумінням поставилась до наших потреб і планів модернізації та у воєнний час знайшла можливість та виділила кошти на ремонт й купівлю обладнання. Це дозволить нам перетворити Палац мистецтв у сучасну виставкову та конференційну локацію, якої давно не вистачає у центрі нашого міста. Також ми реалізуємо нашу ініціативу щодо роботи Клубу кіномитців на постійній основі. Сподіваюсь, що наш Палац стане місцем проведення різноманітних мистецьких, громадських і офіційних міжнародних заходів на найвищому рівні. Це також позитивно вплине на фінансові показники нашої роботи", – сказав директор Палацу.

Юрій Візняк наголосив, що модернізація не обмежується лише планами облаштування концертного і конференційного залів. Всі інші роботи ведуться за кошти, що отримані від комерційних заходів, які проходили у Палаці мистецтв.

"За ці кошти проводяться роботи з облаштування оптичного інтернету і Wi-Fi у всій будівлі, впровадження цифрової системи обліку відвідувачів, часткового ремонту покрівлі над концертним залом, а також сходової клітки і виставкових залів. Ми також завершили роботу над проектною документацією реконструкції наших вбиральнь і гардеробної. Важливо зробити їх такими, щоб вони відповідали сучасним стандартам, в тому числі доступності для осіб з обмеженими можливостями" – розповів він.

Юрій Візняк запевнив, що всі тендери на ремонтні роботи й закупку обладнання проводяться прозоро та відкинув звинувачення у тому, що закупівлі провели за завищеними цінами.

"Робоча група з перевірки результатів тендеру завершить свою роботу наступного понеділка. Але вже зараз журналісти спростували свої безпідставні звинувачення на нашу адресу у тому, що панелі ми закупили за цінами, які є вищими за ціни в торговельних мережах. Перевірка довела, що у цій позиції ми навпаки придбали панелі за нижчими цінами, отож журналісти вже спростували цю інформацію", – розповів він.

Нагадаємо, Варіанти розповідали про роботу гуманітарного штабу у Палаці Мистецт під час війни.

Львівський палац мистецтв – виставковий комплекс, що розташований у центрі міста Львова на вулиці Коперника, 17. Функціонує як КЗ ЛОР "Культурно-мистецький центр "Львівський палац мистецтв". Юрій Візняк працює на посаді директора з березня 2019 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.