Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

Броди

wikipedia.org

Неділя, 6 серпня 2023, 10:11

Бродиводоканал оштрафували на 40 тис грн за зловживання монопольним становищем

Броди

Підприємство вимагало від споживачів встановлення додаткового обладнання на підключення до мереж водопостачання та водовідведення

Антимонопольний комітет України визнав порушенням законодавства про захист економічної конкуренції дії комунального підприємства "Бродиводоканал", яке вимагало від споживачів встановлення додаткового обладнання на підключення до мереж водопостачання та водовідведення.

За результатами дослідження, проведеного Західним міжобласним територіальним відділенням АМКУ, встановлено, що підприємство з січня 2019 по березень 2023 року встановлювало в технічних умовах на приєднання до систем централізованого водопостачання та централізованого водовідведення додаткові не передбачені чинним законодавством умови.

Таким чином, підприємство зловживало своїм монопольним становищем на ринку послуг у сфері водопостачання та водовідведення у м. Броди, Золочівського району Львівської області, обмежуючи права та комерційні інтереси споживачів, зокрема, суб'єктів господарювання. 

За це порушення адміністративна колегія Західного МТВ АМКУ оштрафувала КП "Бродиводоканал" на 40 000 грн та зобов'язала припинити порушення в місячний термін з дня отримання рішення.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.