Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

затримання

dpsu.gov.ua

Вівторок, 8 серпня 2023, 13:56

Священник організував схему переправлення ухилянтів за кордон через пункти пропуску на Львівщині

затримання

Священнослужитель надавав ухилянтам підробні документи.

Про це повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби України – Західний кордон на своїй сторінці у Фейсбуці.

Прикордонники спільно з правоохоронцями викрили мешканця Кривого Рогу, який допомагав військовозобов'язаним незаконно перетинати кордон під виглядом служителів християнської церкви.

"31-річний житель міста Кривий Ріг, який тимчасово перебував на Львівщині, забезпечував своїх "клієнтів" документами для перетину кордону під час дії правового режиму воєнного стану. У фіктивних документах зазначалось, що громадянин нібито є дияконом релігійної громади та виїжджає за кордон з метою співробітництва з релігійними благодійними організаціями для отримання гуманітарної допомоги" – наголосили у Держприкордонслужбі.

Священнослужителя разом з ухилянтом затримали в одному із пунктів пропуску на Львівщині.

Слідчі поліції повідомили затриманому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) ККУ. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п'яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Досудове розслідування триває.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.