Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вілла Кшечуновичів

photo-lviv.in.ua

Середа, 9 серпня 2023, 10:57

У Львові подали до суду для збереження історичної вілли на Коновальця

вілла Кшечуновичів

Прокуратура подала позов до суду щодо збереження вілли Кшечуновича, яка перебуває у приватній власності.

Про це повідомляє відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Прокуратура подала позов до Львівського окружного адміністративного суду з вимогою вимагають зобов’язати власників вілли Кшечуновичів, що на вул. Коновальця, 100 у Львові, укласти охоронний договір на об’єкт культурної спадщини.

Наразі суд відкрив провадження у справі.

"Вказана пам’ятка архітектури місцевого значення знаходиться на одній із вулиць міста Львова і перебуває у приватній власності відповідача. Відповідно до чинного законодавства, власники пам`яток щойно виявлених об’єктів культурної спадщини незалежно від форм власності на ці об'єкти зобов'язані укласти вищевказаний договір з метою їх збереження. Проте, власник квартири порушив законодавство та протягом тривалого часу не укладав охоронний договір з уповноваженим органом. Відтак, це і стало підставою для заявлення позову до суду" – наголосили у прокуратурі.

Раніше суд відкрив провадження за аналогічним позовом прокуратури до приватного підприємства, яке є власником іншої квартири у цьому будинку.

Зазначимо, вілла Кшечуновичів була збудована у 1912 році за проєктом львівського архітектора Станіслава Улейського для Олександра Кшечуновича. Згодом тут замешкав аптекар Стефан Стенцель – власник аптеки у кам’яниці Шпрехера на площі Міцкевича.

Вілла збудована у стилі неоготики.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.