Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львів

Понеділок, 14 серпня 2023, 12:56

На Львівщині виділили чотири мільйони гривень на пам’ятні знаки загиблим захисникам України

Львів

В області встановлять пам’ятні знаки загиблим захисникам України, на це з обласного бюджету передбачили 3,8 мільйона гривень.

Комунальне підприємство Львівської обласної ради "Технічний нагляд" оголосило тендер у системі ProZorro на будівництво пам'ятних знаків на могилах загиблих Захисників та Захисниць України, ветеранів війни, бійців-добровольців АТО, постраждалих учасників Революції Гідності, яку переможець тендеру має здійснити до 31 грудня 2023 року.

На аукціон подався лише один учасник – підприємець Володимир Криськів, що запропонував виконати всі роботи за встановленою облрадою ціною у 3 832 996 грн. Наразі він очікує на рішення конкурсної комісії.

Згідно з закупівлею, зважаючи на звернення від сімей загиблих Героїв й у межах Комплексної програми соціальної підтримки у Львівській області учасників АТО (ООС), бійців-добровольців АТО, Захисників та Захисниць України, членів їх сімей, а також родин Героїв Небесної Сотні на 2021-2025 роки, управління капітального будівництва Львівської ОВА спільно з КП ЛОР "Нерухомість і майно" встановлять цьогоріч в області пам’ятні знаки загиблим захисникам та захисницям України. 

"Увічнення пам’яті Героїв України щодо спорудження пам'ятників є питанням державного значення. Адже, мусимо робити усе можливо для збереження історичної пам’яті про Захисників та Захисниць України, які поклали своє життя у боротьбі за незалежність" – зазначив т.в.о. начальника управління капітального будівництва Львівської ОВА Роман Дуля.

За даними аналітичної системи YouControl, львів'янин Володимир Криськів зареєстрований як фізична особа-підприємець з 2011 року, займається різанням, обробленням та оздобленням декоративного та будівельного каменю.

Додамо, у лютому цього року виконком Львівської міськради доручив ліцею у Дублянах та районним адміністраціям міста взяти на баланс 23 пам'ятники, пам’ятні знаки та меморіальні таблиці.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.