Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

затримання

СБУ

Середа, 16 серпня 2023, 15:38

Львів'янку затримали за прихильність до РФ та зневагу до українських військових

затримання

Жінка зневажала українських військових та українську мову й підтримувала РФ.

Про це повідомляє відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

У Львові правоохоронці, за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури повідомили про підозру львів'янці в розпалюванні національної ворожнечі та виправдовуванні збройної агресії РФ проти України.

"Львів’янка з червня 2022 року через власний акаунт у забороненій соцмережі Вконтакте поширювала дописи, в яких публічно виправдовувала злочини окупантів. Жінка неодноразово розміщувала матеріали, де негативно висловлювалася про українських військових. Зокрема, називала їх "нелюдами" і звинувачувала у катуванні та вбивствах беззахисних людей.

Також остання у свої публікаціях нівелювала самобутність української нації. Зневажливо та презирливо відносилась до української мови називаючи її "хрюкомовою", а українців – свинями. Окрім того, у своїх постах підозрювана висвітлювала рф як величну країну, перемога якої буде вшановуватися "найграндіознішим парадом" – наголосили в прокуратурі.

Наразі вирішується питання про обрання жінці запобіжного заходу.

Нагадаємо, на початку червня СБУ викрила агентів РФ, які шпигували за українськими військовослужбовцями на Яворівському полігоні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.