Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівщина

Середа, 18 січня 2023, 12:37

У Львівському районі залишилось демонтувати 25 радянських пам'ятників

Львівщина

Станом на сьогодні у Львівському районі демонтували 50 об'єктів радянської пропаганди.

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної ради.

Станом на 17 серпня, від початку року на території Львівського району демонтували 50 радянських пам'ятників, натомість залишилось знести ще 25 об’єктів. 

"Львівський район – територіально найбільший в області, тут 23 громади. Частина з них ще минулого року позбулися радянського сміття, показавши приклад всім іншим. У більшості громад процес триває" – пояснив заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод.

Наразі повністю завершили декомунізацію у Львівському районі 4 громади: Жовтанецька, Новояричівська, Підберізцівська та Пустомитівська. Натомість найгірша ситуація у Рава-Руській громаді – усі 9 виявлених об’єктів досі стоять.

За словами депутата Львівської обласної ради Захара Миляника, на Львівщині від початку року демонтували разом із громадами понад 190 маркери радянської пропаганди.

"Загалом ми нарахували їх в області понад 280. Менше 100 ідеологічних маркерів ворога ще маємо демонтувати. Але я думаю, і ця інвентаризація ще не повна. Втім ми робимо все, аби Львівщина стала першою областю, яка позбудеться цього ворожого пропагандистського спадку" – наголосив Захар Миляник.

Зазначимо, станом на 15 липня, з початку року в області демонтували 123 пам’ятники радянського режиму.

У вересні 2022 року на сесії Львівської обласної ради депутати прийняли рішення про завершення декомунізації та деколонізації на території Львівської області.

Додамо, раніше Верховна Рада прийняла законопроєкт, яким заборонила давати географічним об'єктам назви, пов'язані з Росією та її діячами.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.