Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

наслідки ракетного удару у Львові

lv.dsns.gov.ua

П'ятниця, 18 серпня 2023, 12:50

У Львові виділили компенсацію для 11 мешканців зруйнованих ракетною атакою будинків на Каховській

наслідки ракетного удару у Львові

Мешканці, квартири яких зруйнували ракети, отримують від міста матеріальну допомогу на тимчасове проживання.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Сьогодні, 18 серпня, виконавчий комітет Львівської міськради затвердив перелік із 11 мешканців зруйнованих будинків на вул. Каховській, 29, які отримуватимуть матеріальну допомогу на тимчасове проживання від міста, доки їхні будинки не відновлять. 

За словами керівника управління житлового господарства Львівської міськради Владислава Іванова, перелік мешканців ще буде доповнюватись.

"Ми очікуємо ще 9 заяв від власників квартир цього будинку. І районна адміністрація, і управляюча компанія вже телефонували цим мешканцям, аби вони написали відповідні заяви. У дворі працює виїзний ЦНАП, всі документи можна подати там" – зазначив Владислав Іванов.

Загалом компенсацію на оренду житла мають отримати усі власники квартир у двох під’їздах на вул. Каховській, 29 – загалом 20 помешкань.

Розмір матеріальної допомоги на тимчасову оренду житла такий же, як і для мешканців зруйнованих російською ракетою будинків на вул. Стрийській: 10 тис. грн власникам 1-кімнатних квартир, 12 тис. грн – власникам 2-кімнатних квартир та 15 тис. грн – власникам 3-кімнатних та понад 3-кімнатних помешкань.

Також компенсація з міського бюджету передбачена і за вибиті вікна та двері у житлових будинках. Зокрема, 12 тис. грн – за вибиті вибуховою хвилею вікна (розрахунок за одне вікно), 8 тис. грн – за вибиті вхідні двері.

Нагадаємо, внаслідок ракетного обстрілу 15 серпня у Львові постраждало 48 житлових будинків. Загалом пошкоджено 830 вікон та 81 вхідні двері. У 76 квартирах зафіксували тріщини на стінах. У 6 багатоповерхівках пошкоджені дахи і ще 5 покрівель потребують ремонтів у приватних будинках. Значних ушкоджень зазнав дитячий садок.

Загалом, на ліквідацію наслідків цієї ворожої атаки з резервного фонду міського бюджету Львівської громади заплановано виділити близько 20 млн грн. 

Нагадаємо, 15 серпня під час повітряної тривоги, яка тривала з 04:02 до 05:49 год, російські окупанти випустили по території Львівщини ракети, які влучили в житлові будинки у Львові та області. Внаслідок цієї атаки постраждали 19 людей, а у Львові пошкодило 48 житлових будинків.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.