Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

хабарі у Львові

vpzhr.gp.gov.ua

Субота, 19 серпня 2023, 08:54

Двох військових звинувачують у вимаганні 77 тисяч гривень від демобілізованого бійця ЗСУ

хабарі у Львові

Працівники Нацполіції та СБУ затримали військових під час отримання другої частини хабаря.

У Львівській області прокуратура у сфері оборони повідомила про підозру двом військовослужбовцям, які під час воєнного стану вимагали гроші від колишнього бійця ЗСУ, застосовуючи до нього насильство.

Про це повідомила пресслужба Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.

За словами прокурорів, підозрювані вимагали від жителя Львівщини 77 тисяч гривень, які на їхню думку він їм заборгував. Вони забрали у нього спершу 21 тисячу, а згодом – ще 56. Вони також погрожували йому фізичною розправою та намагалися завадити його призову на військову службу.

Працівники Нацполіції та СБУ затримали військових під час отримання другої частини хабаря. Їм повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 189 КК України (вимагання, вчинене групою осіб в умовах воєнного стану), яка передбачає до 12 років ув'язнення.

Суд обрав для них міру запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту, яку спецпрокурори оскаржують в апеляційному суді. Також триває розслідування щодо причетності до вчиненого інших осіб.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.