Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Львівський палац мистецтв

Прес-реліз,   Понеділок, 21 серпня 2023, 08:20

Сорочинський ярмарок відбудеться у Львівському палаці мистецтв

Львівський палац мистецтв

Сорочинський ярмарок, який традиційно щороку проходив у Великих Сорочинцях на Полтавщині, вперше в історії відбудеться у Львові.

У Львові з 24 по 27 серпня відбудеться Національний Сорочинський ярмарок, присвячений Дню Незалежності України "Схід і Захід разом".

Це унікальна можливість побачити та придбати вироби народних майстрів, скуштувати смачні страви та насолодитися різноманітними культурними заходами.

Сорочинський ярмарок – це не просто торговий захід, а справжнє свято української культури та духу. Воно виникло ще у XVIII столітті на Полтавщині та стало відомим завдяки повісті Миколи Гоголя "Сорочинський ярмарок". Ярмарок проводиться у Львові, але зберігає свою автентичність та колорит.

Учасники ярмарку представлять свої рукотворні шедеври: вишиванки, кераміку, ляльки, прикраси, іграшки, ковальські вироби, косметику, мед та багато іншого. Також на ярмарку будуть працювати фуд-корти, де можна буде скуштувати традиційні українські страви: борщ, вареники, галушки, банош, деруни, пампушки та інше.

Окрім того, на ярмарку будуть проходити розважальні заходи для всієї родини: концерти, майстер-класи, ігри, лотереї, конкурси.

Організатором ярмарку є ТОВ "Сорочинський ярмарок", керівником проєкту – Світлана Свищева. Вхід на ярмарок безкоштовний. При цьому організатори закликають відвідувачів долучитися до благодійної акції та пожертвувати кошти на потреби Збройних сил України та внутрішньо переміщених осіб.

Сорочинський ярмарок – це чудова нагода відчути себе частиною великої української родини, підтримати національних виробників та митців, а також отримати незабутні враження та емоції. Не пропустіть цю можливість та приходьте на ярмарок разом з друзями та родиною!

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.