Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

електропостачання

Понеділок, 21 серпня 2023, 14:41

На Львівщині обговорили можливість застосування графіків відключення електроенергії

електропостачання

В області запроваджуватимуть графіки відключень електроенергії лише після нових ракетних атак по енергосистемі.

Про це повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький на своїй сторінці у Фейсбуці.

Сьогодні, 21 серпня, під час робочого візиту до Львова міністра енергетики України Герман Галущенко, Максим Козицький заявив, що Львівщина готова до нового опалювального сезону, а нових графіків відключень електроенергії в області наразі не запроваджуватимуть.

"Про запровадження графіків відключень електроенергії наразі не йдеться. Їх можуть застосовувати, якщо будуть нові атаки по енергосистемі. Усі структури зробили висновки після минулого року і знають, що мають робити, щоб захистити інфраструктуру, а також, як діяти в разі нових ударів, аби максимально швидко відновити людям подачу електроенергії" – наголосив Козицький.

Також за його словами, комунальні заклади, які перебувають у підпорядкуванні Львівської обласної ради, а це зокрема школи, заклади професійної та професійно-технічної освіти, лікарні, забезпечені генераторами на 95%.

"Інші школи, дитсадки та соціальні заклади резервними джерелами живлення мають забезпечити органи місцевого самоврядування. Закликаю батьків до початку нового навчального року пересвідчитися, що генератори є. Те саме стосується і укриттів. Освітній процес може відбуватися лише в тих навчальних закладах, які забезпечені укриттями" – додав Козицький. 

Нагадаємо, станом на 9 серпня у Львівській області до нового опалювального сезону 2022-2023 років підготувалися на 60%. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.