Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львів

Вівторок, 22 серпня 2023, 11:34

На Львівщині запровадили премію імені митрополита Андрея Шептицького

Львів

Розмір премії становитиме 200 тисяч гривень.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОВА.

З вчора, 21 серпня, стартував конкурс на здобуття обласної премії імені Митрополита Андрея Шептицького у 2023 році, яку вручатимуть за вагомі внески в розвиток меценатства, підприємництва, державності, культури, а також за створення наукових праць у сфері богослов’я, мистецтвознавства, краєзнавства, медицини (подолання негативних наслідків війни), педагогіки, екології.

"Ідея запровадження премії імені метрополита Андрея Шептицького вже давно обговорювалася в різних середовищах. Одним з авторів цієї ідеї був колишній міністр освіти, Герой України Іван Вакарчук. Департамент освіти і науки отримав доручення від голови обласної адміністрації Максима Козицького розробити Положення і ми спільно з Експертною радою та представниками громадських організацій, Українською греко-католицькою церквою розробили таке положення" – зазначив директор департаменту освіти і науки Львівської ОВА Олег Паска.

Участь у конкурсі можуть взяти: студенти закладів вищої та фахової передвищої освіти; дослідники (науковці); працівники медицини, освіти, науки, органів державного управління, місцевого самоврядування; підприємці; меценати; громадські діячі Львівської області.

Премія і звання лауреата премії присуджується у двох номінаціях:

- за створення наукових праць;

- за вагомі внески у розвиток меценатства, підприємництва, державності, культури.

"Слід зазначити, що тій самій особі премія вручається лише один раз за життя. Розмір премії встановлюється щорічно головою Львівської обласної адміністрації і головою Львівської обласної ради" – додав Олег Паска.

Серед номінантів визначаються два переможці, яким присвоюються звання лауреатів Премії, вручаються пам’ятні відзнаки і дипломи та виплачується грошова винагорода в сумі 200 тисяч гривень кожному з коштів, передбачених в обласному бюджеті на 2023 рік.

Премія вручатиметься 1 листопада 2023 року, у день смерті митрополита Андрея Шептицького, а документи від кандидатів приймаються до 30 вересня 2023 року.

Додамо, у 2022 році на Львівщині обрали 17 переможців обласної премії в галузі культури.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.