Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Високий замок

Середа, 23 серпня 2023, 15:37

Канатній дорозі на Високий Замок перенесли схему розташування

Високий замок

Львівські депутати змінили схему розташування майбутньої канатної дороги, яка пролягатиме через Високий Замок до мікрорайону Підзамче.

Сьогодні, 23 серпня, під час сесії Львівської міської ради депутати внесли зміни до інвестиційного проєкту з будівництва підвісної оглядової канатної дороги для використання рекреаційних можливостей парку "Високий Замок".

"За" проголосували 37 депутатів.

Зокрема, у проєкті змінили місце розташування станції першого підйому канатної дороги: з терас скверу на вул. М. Кривоноса, з боку вул. Замкової (територія Меморіалу Героїв Небесної Сотні) на територію на вул. Кривоноса, 1, поруч із будівлями Львівського державного університету внутрішніх справ.

Згідно з пояснювальною запискою, зміни в проєкт внесли, щоб зменшити вплив майбутнього будівництва канатної дороги на ансамбль історичного центру Львова, з урахуванням оцінки Міжнародної ради з охорони пам'яток та історичних місць (ICOMOS).

Також будувати канатну дорогу планують однією чергою за маршрутом: центр міста – Високий Замок – мікрорайон Підзамче. Кінцеву північну станцію канатної дороги пропонують розмістити на території колишнього заводу "Алмазінструмент" в мікрорайоні Підзамче (орієнтовно між вул. Б. Хмельницького та вул. О. Ратича), що дозволить сполучити дві історичні частини міста Львова – сучасний центр та історичне передмістя (Підзамче).

"Це значно збільшить інвестиційну та туристичну привабливість останнього, а також дозволить створити сучасний, швидкий та екологічний транспортний маршрут між цими мікрорайонами. Це також сприятиме використанню рекреаційних можливостей парку "Високий Замок", а також історичних та архітектурних цінностей мікрорайону Підзамче, які є частинами об'єкта світової спадщини ЮНЕСКО" – йдеться у тексті ухвали.

Нагадаємо, у 2019 році Львівська міськрада затвердила інвестиційний конкурс з будівництва канатної дороги на Високий Замок. Тоді загальна вартість проєктування та будівництва комплексу канатної дороги, протяжністю 524 метри, складала 394,54 млн грн.

Передбачалось спорудити 17 кабін, які б вміщували 8 осіб.

Нагадаємо, будівництво канатної дороги у парку "Високий замок" львівські депутати затвердили наприкінці 2016 року. А у листопаді минулого року Львівська міськрада оголосила, що у 2019 році у Львові таки розпочнуть будівництво канатної дороги. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.