Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вул. Гнатюка, 20-22

google.com.ua

Середа, 23 серпня 2023, 16:00

У Львові відновили інвестиційний конкурс з створення книгарні на Гнатюка

вул. Гнатюка, 20-22

Комісія міськради погодила відновлення інвестиційного конкурсу на облаштування книгарні на вул. Гнатюка, 20-22.

Про це повідомляє інформаційний портал депутатів Львівської міської ради.

Конкурсна комісія Львівської міської ради підтримала відновлення інвестиційного конкурсу на облаштування книгарні та коворкінгу на вул. В. Гнатюка, 20-22, де раніше були залізничні каси.

"Наприкінці 2021 року, ми вже оголошували конкурс на облаштування книгарні на Гнатюка, проте через повномасштабне вторгнення були змушені відкласти це питання. Тоді участь в конкурсі підтвердили три заявники, наразі конкурс відновлено, а переможця оберуть 29 вересня" – наголосив депутат Львівської міської ради Віталій Троць.

За його словами, це буде можливість створити не просто книгарню в комунальному приміщенні, що належить місту, але і простір для презентацій та різноманітних заходів, читальний зал.

"Маємо шанс створити на Гнатюка культову книгарню коштом приватних інвесторів. Поруч з цим місцем є кілька університетів, багато молоді, якій таке місце сподобається. Також наголосили для учасників конкурсу, що майбутній простір має бути цікавим ветеранам, внутрішньо переселеним особам, які на даний час проживають у Львівській громаді. До прикладу, доступною має бути історична література, книги про військову справу тощо" – додав Троць.

Нагадаємо, наприкінці листопда 2021 року депутати затвердили інвестиційний проєкт, згідно із яким на місці колишніх залізничних кас Львівської залізниці на вул. Гнатюка, 20-22 пропонуюється створити культурно-мистецький простір – книгарню, яка поєднуватиме простір для читання, презентацій, обговорень, дискусій та коворкінговий майданчик. Приміщення знаходяться на першому поверсі будівлі, їхня площа становить 382,2 м².

А на початку лютого 2022 року перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко повідомив, що участь в інвестиційному конкурсі зголосилися взяти три видавництва: київське видавництво "Дух і Літера", львівські "Видавництво Старого Лева" та "Човен". Переможця конкурсу мали обрати до кінця лютого 2022 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.