Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львів

Середа, 30 серпня 2023, 15:01

Інститут екології Карпат розробить для Львова схему формування екологічної мережі

Львів

Львівська міськрада замовила за 300 тисяч гривень розробку місцевої схеми формування екологічної мережі в Інституту екології Карпат.

Управління екології та природних ресурсів Львівської міської ради провело тендер у системі ProZorro на послуги з розроблення місцевої схеми формування екологічної мережі Львівської МТГ, які переможець тендеру має здійснити до 31 грудня 2023 року.

Аукціон стартував 31 липня, участь у ньому взяв лише один учасник – Інститут екології Карпат Національної академії наук України, який запропонував розробити схему формування екологічної мережі Львівської МТГ за встановлену Львівською міськрадою ціну у 300 000 грн.

 

Переможець тендеру має розробити екомережу Львівської МТГ, що сприятиме  збереженню біологічного та ландшафтного різноманіття, розвитку заповідної справи, охорони і використання територій та об'єктів природно-заповідного фонду, ведення Червоної книги України та Зеленої книги України на території Львівської громади.

 

Місцева схема формування екологічної мережі повинна бути виконана у паперовому та електронному вигляді. На схемі визначаються:

 

- ключові території екомережі (існуючі території та об'єкти природно-заповідного фонду, водно-болотні угіддя, інші території, у межах яких збереглися найбільш цінні природні комплекси) на території громади;

 

- буферні зони екомережі (території навколо ключових територій екомережі, які запобігають негативному впливу господарської діяльності на суміжних територіях) на території громади;

 

- сполучні території екомережі (території, що забезпечують зв'язки між ключовими територіями та цілісність екомережі) на території громади;

 

- відновлювані території екомережі (території, що є порушеними землями, деградовані і малопродуктивні землі та землі, що зазнали впливу негативних процесів та стихійних явищ, інші території, важливі з точки зору формування просторової цілісності екомережі) на території громади;

 

- природні регіони і коридори на території громади. 

 

Місцева схема формування екологічної мережі повинна бути затверджена на сесії Львівської міської ради.

 

Додамо, у вересні 2022 року управління екології міськради замовило за 24 млн грн послуги з утримання львівських парків.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.