Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львів

Понеділок, 28 серпня 2023, 13:45

ВАКС конфіскував львівську квартиру керівниці одного з митних постів Львівщини

Львів

Посадовиця не змогла довести походження грошей, за які придбала квартиру у Львові вартістю майже два мільйони гривень.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань на своїй сторінці у Фейсбуці.

Вищий антикорупційний суд конфіскував у посадовиці митного поста "Львів – Північний" Галицької митниці квартиру у середмісті Львова площею у понад 100 м².

Квартиру, яка на момент придбання у 2020 році коштувала 1,86 млн грн, суд визнав необґрунтованим активом, який підлягає конфіскації.

"ДБР передало до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури інформацію щодо необґрунтованості активів посадовиці. Працівники ДБР та прокурори зібрали достатньо доказів для звернення до суду щодо їх конфіскації. Зокрема, недоброчесність посадовиці підтвердив й моніторинг способу її життя, який здійснило Національне агентство з питань запобігання корупції" – йдеться у повідомленні.

Митниця вказала у декларації, що квартиру отримала у подарунок від матері, пенсіонерки, однак вона не мала фінансової можливості придбати цю квартиру.

Нагадаємо, у червні цього року стало відомо, що посадовиця Львівської митниці придбала квартиру у Львові вартістю майже два мільйони гривень та оформила її на матір, щоб приховати походження доходів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.