Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Брюховичі

П'ятниця, 1 вересня 2023, 09:54

Депутати виступили за повернення недобудованої школи у Брюховичах у власність Львова

Брюховичі

Територію недобудованої школи у Брюховичах, де триває будівництво, хочуть повернути у власність громади.

Про це повідомляє депутатка Львівської міської ради Уляна Пак на своїй сторінці у Фейсбуці.

Територію недобудованої школи на вул. Широкій, 2 у Брюховичах, площею 3,4 га, яку ще у 2020 році колишня селищна рада безплатно віддала під забудову, планують повернути у комунальну власність. 

"Щодо будівництва апартаментів на 3,4 га лісової земельної ділянки старої недобудованої школи у Брюховичах. Маємо докласти максимальних зусиль, аби повернути місту земельну ділянку старої школи, площею понад 3,4 га і зупинити те будівництво, яке зараз відбувається, бо воно не відповідає ані інтересам громади, ні тим "благим намірам", для яких земля передавалася громадській організації.

До того, сам факт передачі права постійного користування видається сумнівною юридичною конструкцією і потребує детального вивчення правоохоронними органами" – зазначила Уляна Пак.

Нагадаємо, ділянку у постійне користування отримало підприємство ГО "Асоціація інвалідів захисників вітчизни "Львівська здравниця", яка планувала збудувати тут реабілітаційний центр для ветеранів війни, однак, центр мав займати 500 кв.м із 44000 м кв. загальної площі нового будівництва.

Наразі Львівська міськрада звернулася до поліції через забудову цієї території. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.