Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

річка Бережниця

Моршинська міська рада

Субота, 2 вересня 2023, 09:14

9200 мальків струмкової форелі випущено в річку Бережниця на Львівщині

річка Бережниця

Загальна вага 9200 мальків становить 32 кг.  

Минулого тижня відбулося зариблення річки Бережниця, що протікає біля села Лисовичі Моршинської територіальної громади. У річку випустили 9200 мальків струмкової форелі, які мають загальну вагу 32 кілограми.

Рибопосадковий матеріал був вирощений на форелевому заводі "Лопушино" Державного агентства рибного господарства України та придбаний коштом державного бюджету. 

Про це повідомила Моршинська міськрада. 

Вселення молоді струмкової форелі здійснюється на підставі науково-біологічного обгрунтування, розробленого Інститутом рибного господарства Національної академії аграрних наук України. Зариблення річки Бережниця є частиною програми збереження та відновлення біорізноманіття водойм України. Струмкова форель є цінною та ендемічною рибою, яка потребує чистої і кисневої води. Вона також є привабливою для любителів спортивного рибальства. Зариблення сприятиме покращенню екологічного стану річки, а також розвитку місцевого рибного господарства та туризму.

Контроль за процесом зариблення здійснювали представники Львівського рибоохоронного патруля Держрибагенства та місцевої влади. Вони переконалися, що мальки були здоровими та адаптованими до умов річки. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.