Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вулиця Пекарська

lia.lvivcenter.org

Понеділок, 11 вересня 2023, 17:59

Бербека збудує освітній хаб для міста на Пекарській

вулиця Пекарська

Назарій Бербека відкинув звинувачення медуніверситету та запевнив, що нова будівля відіграватиме соціальну функцію, зокрема пов'язану з освітньою дільністю цього вишу.

Депутат Львівської міськради, акціонер компанії "Парктрейд" Назарій Бербека відкинув звинувачення Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького як такі, що спотворюють реальну ситуацію, а також запевнив, що нова будівля, що з'явиться поруч з цим навчальним закладом, відіграватиме важливу соціальну функцію. 

У ній знаходитиметься комунальний освітній хаб, медичний заклад та апартаменти, де зможуть мешкати студенти, їхні батьки, партнери та гості університету. 

Про це він повідомив в коментарі Варіантам

Бербека наголосив, що медичний університет не має жодного стосунку до цієї ділянки, де розміщені 54 гаражі одного з гаражних кооперативів. Відповідно до затвердженого зонінгу їх там не має бути, адже ця зона передбачає наявність будинків, готелів, поліклінік та інших подібних будівель. 

Гаражі викупила компанія "Парктрейд", яка планує на їхньому місті збудувати будинок, де на першому поверсі знаходитиметься освітній хаб, медичний заклад, а на інших поверхах – апартаменти. Цю пропозицію підтримала влада міста. 

"Наш проєкт узгоджений з міською радою, він є соціально орієнтований, адже в цьому районі бракує подібних громадських просторів. Приміщення освітнього хабу ми передамо у власність громади міста. Це зобов'язання, яке компанія взяла на себе, вона обов'язково його виконає", – запевнив Бербека. 

Нагадаємо, колектив ЛНМУ ім. Д. Галицького виступив проти будівництва на вул. Пекарській, 52, де зараз знаходяться гаражі, апарт-готелю з підземним паркінгом.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.