Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

iamxxs.blog.163.com

Вівторок, 5 березня 2013, 17:10

Реєстрація земельних ділянок у Держземагентстві відтепер коштує вчетверо дешевше, ніж минулого року

З 1 січня ціна реєстрації земельної ділянки в Держземагентстві становить 65 гривень, тоді як в минулому році за це слід було заплатити 255 гривень.

Про це сьогодні, 5 березня, Варіантам розповів перший заступник начальника Головного управління Держземагентства у Львівській оласті Ростислав Тхір. 

"Якщо минулого року наші послуги на реєстрацію земельної ділянки коштували разом 255 гривень, відтепер людина, яка має справу з територіальним органом земельних ресурсів, платить лише 65 гривень в комплексі", – зазначив він.

Щоправда, за словами Тхора, аби зареєструвати права власності на землю, у тому числі договори оренди, купівлі-продажу, успадкування, з 1 січня 2013 року людина повинна звертатись за послугами нотаріусів, що вимагає окремої доплати.

Проте він додає, що послуги Держземагентства потрібні не завжди. Зокрема, при відчуженні права влвасності на земельні ділянки слід звертатись відразу до нотаріуса.

Нагадаємо, з 1 січня 2013 року вступив у силу Закон України "Про Державний земельний кадастр", згідно з яким Держземагентсво України реєструє земельні ділянки у кадастрі та надає витяги з нього, в той же час Укрдержреєстр реєструє права власності на землю.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.