Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Червоноград

Перший Західний

Неділя, 17 вересня 2023, 08:21

Червоноградська міськрада виступила проти вилучення ПДФО

Червоноград

Депутати вважають, що бюджетна децентралізація є однією з найбільш успішних реформ в Україні та не повинна бути порушена.

Червоноградська міськрада звернулася до Президента України Володимира Зеленського та Верховної Ради України з проханням не допустити вилучення коштів місцевих бюджетів, які формуються з податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) військових.
 
Депутати вважають, що бюджетна децентралізація є однією з найбільш успішних реформ в Україні та не повинна бути порушена.
 
У зверненні, прийнятому 14 вересня під час чергового засідання сесії, депутати наголосили, що місцеві громади несуть основний тягар забезпечення безперебійної роботи системи підтримки життя громадян, особливо під час війни. Вони також зазначили, що місцеві громади вже перерахували на потреби безпеки та оборони 45% отриманого «військового ПДФО».
 
«Саме від місцевих громад значною мірою залежатиме, як українці переживуть цю зиму. Саме місцеві громади забезпечують терміновий ремонт осель і інфраструктурних об’єктів, постраждалих від обстрілів, ремонт укриттів, допомогу внутрішньо переміщеним особам. Саме військові – це здебільшого вчорашні цивільні, які до мобілізації жили в місцевих громадах, працювали та сплачували ПДФО. У громадах живуть їхні родини», – йдеться у зверненні.
 
Нагадаємо, Кабмін напрацював законопроєкт, яким пропонує забрати весь "військовий" ПДФО у громад з 1 жовтня 2023 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.