Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Львівський палац мистецтв

lvivpalace.art

Понеділок, 18 вересня 2023, 11:00

У Львові відбулась виставка Мистецтво молодих – 2023

Львівський палац мистецтв

На виставку "Мистецтво молодих – 2023" у Львівському палаці мистецтв завітало одразу чотири ректори.

Про це повідомляє Львівський палац мистецтв на своїй сторінці у Фейсбуці.

У Львівському палаці мистецтв відбулося офіційне представлення виставкового проєкту "Мистецтво молодих – 2023" за участю ректорів Національної академії мистецтв України Віктора Сидоренка, ректора Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури Олександра Цугорка, ректора Львівської національної академії мистецтв Василя Косіва та  ректора Харківської державної академії дизайну і мистецтва Олександра Соболєва.

Як наголосив генеральний директор Львівського палацу мистецтв Юрій Візняк, в рамках заходу відбулося нагородження учасників виставки.

Зазначимо, з 17 серпня у Львівському палаці мистецтв було представлено виставковий проєкт "Мистецтво молодих – 2023", який проходить раз на чотири роки з ініціативи Національної академії мистецтв України та об’єднує кращі заклади вищої мистецької освіти.

Цього року проєкт проходив у Львові. До експозиції входять дипломні роботи останніх п’яти років (2019-2023) випускників Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури, Львівської національної академії мистецтв, Київської державної академії декоративно-прикладного мистецтва і дизайну ім.М.Бойчука, Закарпатської академії мистецтв та Косівського інституту прикладного та декоративного мистецтва.

Виставка демонструє творчий потенціал молодих митців країни та їх професійну підготовку у різних напрямках і формах, а також специфіку освітніх програм кожної мистецької академії. Експозиція налічує понад 200 експонатів.

Серед них – твори живопису, скульптури, реставрації, сакрального мистецтва, архітектури, дизайну, художнього скла, текстилю, кераміки, дерева, металу, сценографії та сценічного костюма, мультимедійні презентації тощо.

"Це унікальна можливість побачити в одному виставковому просторі шість провідних мистецьких ЗВО України та ознайомитись із своєрідністю художніх регіональних шкіл, новими напрямами в образотворчому мистецтві та дизайні, виявити прогресивні методи творчої еліти і проаналізувати загальний стан мистецької освіти в Україні" – наголосили у Львівському палаці мистецтв.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.