Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

сонячна електростанція

Вівторок, 19 вересня 2023, 12:35

Стрийська міськрада незаконно уклала мирову угоду з фірмою для будівництва сонячної електростанції

сонячна електростанція

Прокуратура в апеляції скасувала незаконну мирову угоду щодо 60 га землі, наданих в оренду фірмі для будівництва сонячної електростанції.

Про це повідомляє відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Західний апеляційний господарський суд задовольнив апеляційну скаргу прокурорів та скасував ухвалу про затвердження мирової угоди.

"Між Стрийською міською радою та товариством було укладено договір оренди землі для будівництва сонячної електростанції. Мова йде про ділянку загальною площею 60 га, яка належить до земель енергетики та знаходяться за межами одного із сіл Стрийської територіальної громади.

Проте, впродовж тривалого часу орендар ухилявся від виконання зобов’язання за договором. Він систематично не сплачував орендну плату за користування земельною ділянкою. Враховуючи порушення законодавства, прокуратура стала на захист інтересів держави та звернулася до суду з позовом. Прокурори вимагали розірвати договір оренди землі та стягнути 1,1 млн грн заборгованості по сплаті оренди.

Однак, міська рада уклала мирову угоду з відповідачем. В останній були продубльовано ті ж самі умови, що передбачені договором оренди та ніяких інших зобов’язань стосовно предмета спору. Окрім цього, при укладенні цієї угоди не було враховано те, що у разі повторної несплати орендної плати, міська рада не зможе пред’явити її до примусового виконання" – наголосили у прокуратурі.

Прокурори довели, що угода укладена всупереч вимогам закону. Наразі позов скеровано до суду першої інстанції для продовження розгляду по суті.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.