Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

"Охматдит"

google.com.ua

Вівторок, 19 вересня 2023, 13:23

У Львові на основі двох дитячих лікарень створили Клінічний центр дитячої медицини

"Охматдит"

Депутати об'єднали дитячу лікарню "Охматдит" з Західноукраїнським спеціалізованим дитячим медичним центром.

Сьогодні, 19 вересня, на сесії Львівської обласної ради депутати підтримали об'єднання Львівської обласної дитячої лікарні "Охматдит" з Західноукраїнським спеціалізованим дитячим медичним центром та створення на їх базі єдиної багатопрофільної дитячої лікарні національного рівня – надкластерної лікарні "Клінічний центр дитячої медицини".

"За" проголосували 58 депутатів.

Згідно з рішенням, ЗУСДМЦ на вул. Дністерська, 27 планують ліквідувати й приєднати до дитячої лікарні "Охматдит", що на вул. Лисенка, 31, яка відтепер називатиметься "Клінічний центр дитячої медицини".

Наразі департамент охорони здоров’я Львівської ОВА має погодити виконувача обов’язків директора КНП ЛОР "Клінічний центр дитячої медицини", а також затвердити нову редакцію статуту цього закладу. Крім цього, все ЗУСДМЦ переходить на баланс новоствореної лікарні, а працівників ліквідованого Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру мають працевлаштувати у "Клінічному центрі дитячої медицини".

У пояснювальній записці до проєкту рішення вказано, що створення єдиної обласної дитячої лікарні на базі "Охматдиту" та ЗУСДМЦ здійснюється відповідно до переліку закладів охорони здоров’я спроможної мережі госпітального округу Львівської області.

"Об’єднання та створення єдиної обласної дитячої лікарні КНП ЛОР "Клінічний центр дитячої медицини" надасть змогу як закладу охорони здоров’я, який включений у спроможну мережу госпітального округу Львівської області, можливість на відповідне покращення матеріально-технічної бази, а також отримання коштом програми державних гарантій медичного обслуговування населення додаткового фінансового ресурсу, що дозволить покращити якість і доступність надання медичної допомоги дитячому населенню в межах госпітального округу Львівської області" – йдеться у документі.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров’я затвердило спроможну мережу госпітального округу Львівщини, згідно з якою дитяча лікарня "Охматдит" отримає статус надкластерної лікарні лише за умови об'єднання з Західноукраїнським спеціалізованим дитячим медичним центром.

Додамо, станом на сьогодні на Львівщині тривають досудові розслідування щодо діяльності цих двох обласних лікарень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.