Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Євген Кузик

Фб Є. Кузика

Прес-реліз,   Вівторок, 19 вересня 2023, 17:43

Львівська медицина поступово стає кращою – Євген Кузик

Євген Кузик

Сьогодні відбулося виїзне засідання комісії охорони здоров'я та соціального захисту Львівської міської ради.

Про це повідомляє інформаційний портал депутатів Львівської міської ради.

Разом з виконавчими органами влади, а саме очільницею управління охорони здоров'я Львівської міської ради Мартою Матюшко та заступницею міського голови з гуманітарних питань Львівської міської ради Іриною Кулинич, депутати заслухали звіт щодо стану виконання ремонтних робіт, які проводилися коштом спеціального фонду бюджету Львівської міської територіальної громади.

Йдеться про запит на суму понад 760 млн грн для лікарні Святого Пантелеймона (Клінічна лікарня швидкої медичної  допомоги) Першого медичного об'єднання Львова. Майже 140 мільйонів виділили з коштів міського бюджету. Також майже 36 мільйонів гривень виділили лікарні Святого Миколая, що на вул. Пилипа Орлика. Запитів було на суму понад 130 мільйонів.

Під час засідання депутат фракції Європейська Солідарність, секретар комісії охорони здоров'я та соціального захисту Євген Кузик наголосив про участь благодійників, які також долучаються до фінансування ремонтних робіт у лікарні.

"Дякуємо всім, хто долучається, адже перед нами багато викликів. Є запити, які необхідно закрити цьогоріч. Наприклад, капітальний ремонт стерилізаційного відділення, де наразі виконали робіт лише на 35 %, і закупівля необхідного медичного обладнання для цього відділення. Тим не менше цей об'єкт є вкрай необхідним. Ми плануємо його завершити цього року. До того ж маємо вже багато завершених об'єктів в центрі медичної реабілітації в Брюховичах та 8-й лікарні на вул. Навроцького", – зазначив він.

За словами депутата, спільно напрацьований план дій сприятиме реалізації медичної стратегії міста Львова.

"Ми плануємо вносити зміни до нашої медичної стратегії, яка потребує доопрацювання через те, що наше Третє ТМО передали Першому та Другому ТМО. Також ми працюємо над Програмою "Здоров'я львів'ян", бачимо що вона користується попитом, оскільки майже 50% жителів міста пройшли скринінгові обстеження. Дякуємо всім за працю та маємо надію, що наша медицина поступово стане кращою", – додав Євген Кузик.

Нагадаємо, що 14 вересня депутатська комісія охорони здоров'я та соціального захисту Львівської міської ради підтримала програму доступної дефібриляції у громадських місцях.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.