Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

електрозаправка

Середа, 20 вересня 2023, 11:00

У Львові водіїв штрафуватимуть за паркування на місцях для зарядки електромобілів

електрозаправка

Виконком дозволив інспекторам з паркування штрафувати водіїв, які безпідставно паркуватимуться на місцях для зарядки електромобілів.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Вчора, 19 вересня, виконавчий комітет Львівської міської ради вніс зміни до положення про управління безпеки міськради, у штаті якого є інспектори з паркування, згідно з якими інспектори отримали додаткові повноваження – вони опрацьовуватимуть місця для зарядки електромобілів та штрафуватимуть власників авто за безпідставне паркування на цих локаціях. 

Як зазначив керівник департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури міськради Олег Забарило, можливість штрафувати власників авто, які безпідставно припаркувалися на місцях для електромобілів, передбачена Кодексом про адміністративні правопорушення.

"На минулій сесії міськради ми уповноважили інспекторів з паркування накладати штрафи за такі речі. А сьогоднішнім рішенням закріплюємо ці повноваження в положенні про управління безпеки міської ради" – пояснив Олег Забарило.

За його словами, фізично накладати штрафи за такого роду правопорушення інспектори з паркування зможуть вже найближчим часом.

"У Львові є досить розвинута мережа зарядних станцій для електромобілів. І проблема в тому, що часто на місцях для зарядки електромобілів водії паркують машини з двигуном внутрішнього згоряння. У цьому випадку водії електромобілів змушені шукати інше місце для паркування та зарядки. Тепер інспектори з паркування отримали додаткові повноваження і найближчим часом розпочнуть опрацьовувати місця для зарядки електромобілів та штрафувати порушників, які не мають права там паркуватися" – додав Забарило.

Розмір штрафу за одне таке правопорушення складає від 340 грн до 510 грн.

Додамо, у липні 2022 року у Львові спростили процедуру встановлення електрозарядної станції для електромобілів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.