Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Павло Дроздяк

Фб єпархії УКЦ в Чикаго

Четвер, 21 вересня 2023, 15:27

Капелан Дроздяк пастирюватиме овечок Божих на благословенній Іллінойщині

Павло Дроздяк

Павло Дроздяк розпочав служіння для української діаспори у Чикаго.

Про це повідомляє єпархія Святого Миколая в Чикаго Української католицької церкви на своїй сторінці у Фейсбуці.

З вчора, 20 вересня, колишній капелан Львівської міської ради Павло Дроздяк розпочав служіння у єпархії Святого Миколая Української католицької церкви у Чикаго (США).

Зокрема, голова цієї єпархії, єпископ Бенедикт, вручив Дроздяку хрест на знак приналежності до єпархії.

"Єпископ Бенедикт привітав о. Павла Дроздяка. Отець Павло приїхав з України служити в нашу Свято-Миколаївську єпархію. Отець Павло отримав від Його преосвященства хрест на знак приналежності до єпархії" – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у серпні цього року під час сесії Львівської міськради Павло Дроздяк заявив, що йде з посади капелана міської ради, бо з вересня він служитиме для української діаспори у США.

Павло Дроздяк був капеланом Львівської міської ради впродовж 11 років. 

Додамо, з 2010 року у Львівській міській раді було започатковано традицію – кожне пленарне засідання сесії розпочинати із молитви. Першим капеланом міськради був парох храму Різдва Пресвятої Богородиці, отець Орест Фредина, а з 2012 року – отець Павло Дроздяк.

Дроздяк з 2008 року й до серпня 2023 року був прессекретарем Львівської архиєпархії УГКЦ, відповідальним у Львівській митрополії за контакти з органами державної влади та місцевого самоврядування

Впродовж 2004-2014 років він був кореспондентом радіо "Воскресіння", а у 2004-2008 роках – автором і ведучим щонедільної релігійної програми на радіо "Львівська Хвиля" (100,8 FM) "Духовна Мандрівка".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.