Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

нардепи з Львівщини

Четвер, 21 вересня 2023, 14:28

19 нардепів з Львівщини підтримали зміни до закону про нацменшини

нардепи з Львівщини

Верховна Рада підтримала законопроєкт, який дозволяє використання мов нацменшин у сфері реклами, медіа та під час масових заходів.

Про це повідомив народний депутат від голосу Ярослав Железняк у Telegram.

Сьогодні, 21 вересня, Верховна Рада України прийняла законопроєкт № 9610 про національні меншини, ухвалення якого згадувалось серед рекомендацій Єврокомісії для надання Україні статусу кандидата в ЄС.

"За" проголосували 318 народних депутатів.

Згідно з законопроєктом, до закону про нацменшини, прийнятому у грудні 2022 року, вносяться зміни за рекомендацією Венеційської комісії, зокрема, забезпечується можливість використання мов нацменшин у сфері реклами, під час здійснення публічних, культурно-мистецьких, розважальних і видовищних заходів, надання екстреної допомоги, надання допомоги та захисту жертвам домашнього насильства, догляду в будинку-інтернаті для громадян похилого віку.

Також зміни до закону поширюють право на проведення заходів мовами меншини на всіх людей, а також було вилучено з попереднього закону зобов’язання забезпечувати їх український переклад.

Крім цього, нацменшинам дозволяється створювати власні книгарні, де вони отримують право продавати продукцію власною мовою.

З львівських нардепів законопроєкт підтримали: Орест Саламаха (Слуга народу), Святослав Юраш (Слуга народу), Остап Шипайло (Слуга народу), Юрій Камельчук (Слуга народу), Ростислав Тістик (Слуга народу), Михайло Цимбалюк (Батьківщина), Михайло Бондар (Європейська Солідарність), Микола Княжицький (Європейська Солідарність), Олег Синютка (Європейська Солідарність), Володимир В'ятрович (Європейська Солідарність), Андрій Парубій (Європейська Солідарність), Софія Федина (Європейська Солідарність), Микола Величкович (Європейська Солідарність), Степан Кубів (Європейська Солідарність), Тарас Батенко (За майбутнє), Андрій Кіт (Довіра), Ярослав Рущишин (Голос), Ярослав Юрчишин (Голос), Наталія Піпа (Голос).

Відсутні на пленарному засіданні: Євген Петруняк (Слуга народу), Андрій Лопушанський (Європейська Солідарність), Ярослав Дубневич (За майбутнє), Галина Васильченко (Голос).

Були присутні у залі, але не голосували: Павло Бакунець (Довіра), Роман Лозинський (Голос).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.