Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львів

Понеділок, 25 вересня 2023, 15:18

У Львові ексдиректор оборонного підприємства розікрав запчастини до ППО

Львів

Посадовець, напередодні вторгнення РФ в Україну, розікрав запчастини до систем ППО на 2,4 мільйона гривень.

Про це повідомляє управління СБУ у Львівській області на своїй сторінці у Фейсбуці.

Служба безпеки викрила у Львові колишнього керівника стратегічного підприємства оборонного-промислового комплексу Львівщини на розкраданні виготовлених з цінних металів запчастин до комплексів української ППО.

Вартість завданих збитків становить майже 2,4 млн грн.

"До початку 2022 року фігурант давав необґрунтовані вказівки підлеглим на розукомплектування комплексів ППО. Потім він привласнював "списані" деталі, які містили значну частину дорогоцінних металів. Ініційована Службою безпеки експертиза підтвердила факти злочинної схеми. Таким чином, цей посадовець підривав обороноздатність України напередодні повномасштабного вторгнення рф" – йдеться у повідомленні.

У СБУ наголосили, що експосадовцю повідомили про підозру за ч. 5 ст. 191 ККУ (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Йому загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Наразі триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину, а також перевіряєтеся інформація щодо можливої причетності зловмисника до співпраці з російськими спецслужбами. 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.