Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Андрій Садовий

Фб А.Садового

Вівторок, 26 вересня 2023, 12:01

Сідницелюб Садовий нарікає на маленькі зарплати у Львівській міськраді

Андрій Садовий

Андрій Садовий вважає, що зарплати працівників Львівської міськради є нижчими, за середню зарплату, та виступає за високі зарплати на відповідальних посадах.

Про це в інтерв'ю Zaxid.net.TV повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

"В нас зараз дуже багато людей звільняються з міської ради, тому що вони не можуть мати належну заробітну платню. На сьогодні дуже багато є різних організацій, в тому числі фірм, які стоять в черзі за працівниками міської ради. І якщо ви думаєте, що міська рада може працювати без людей, то це неможливо, тому що той самий соціальний захист, та ж сама робота по прийому громадян – це не може сьогодні роботи робот, це мають робити прості люди й це мають робити кваліфіковані люди" – наголосив Садовий.

За його словами, сьогодні заробітна плата у Львівській міській раді є нижчою, ніж середня зарплата на ринку праці.

"Це є добре? Думаю, що ні. Кожен заступник, керівник департаменту має відповідальність. Ті кошти, які вони отримують, це кошти для того, щоби вони могли гідно дивитися в очі своїм рідним, тому що є інший чинник – можна платити дуже маленьку зарплату і закривати очі на корупцію. Я категоричний противник будь-яких корупційних речей" – заявив Андрій Садовий.

Він пояснив, що посадовець повинен офіційно звітувати за кожну гривню, яку отримує, заповнювати декларацію та робити її публічною.

"Людина, яка працює на державу і підписує контракт на мільйони гривень, має мати гідну заробітну платню. Якщо цього не буде, тоді буде корупція. Якщо спеціаліст отримує зарплату в 15-20 тисяч, то це не є якість критичні заробітні плати. Якщо міський голова чи заступники мають зарплату в 50 тисяч гривень, то це багато чи мало для міста? Низька заробітна платня у владі – це є велика корупція. Такі аксіоми. Я хочу, щоб люди чесно, гідно дивилися в очі своїм рідний і взагалі львів'янам" – додав Садовий. 

Нагадаємо, у серпні Андрію Садовому нарахували 67 тисяч гривень зарплати. Натомість його заступники отримали таку зарплату:

- заступник міського голови Львова з економічного розвитку Андрій Москаленко – 81 980 грн;

- заступниця міського голови Львова з гуманітарних питань Ірина Кулинич – 79 960 грн;

заступник міського голови Львова та бізнес-омбудсмен Сергій Кіраль – 78 703,30 грн;

- керуюча справами виконкому Львівської міськради Наталія Алєксєєва – 43 097,25 грн;

- заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк – 147 068,91 грн;

- заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач – 91 422,86 грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.