Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Петро Адамик

Фб П. Адамика

Четвер, 28 вересня 2023, 11:08

Депутат Адамик вимагає розширити соціальну підтримку дітей учасників бойових дій

Петро Адамик

Петро Адамик скерував депутатський запит міському голові Львова. 

Петро Адамик, голова фракції Львівської міської ради від партії "Європейська солідарність", звернувся до міського голови Львова та голови постійної комісії з питань соціального захисту населення з проханням розширити дію Ухвали міської ради «Про соціальну підтримку дітей загиблих Захисників чи Захисниць України» на інші категорії дітей учасників бойових дій, а також залучити представників відповідних профільних громадських організацій при напрацюванні стратегії соціального захисту військових та їх родин.

За словами депутата, він раніше оголосив депутатський запит щодо напрацювання стратегії соціального захисту родин загиблих військових, адже вважає, що місцева влада повинна піклуватися про родини наших Захисників та Захисниць. У відповідь на його запит, йому було проінформовано про те, що 18 серпня проведена перша спільна робоча зустріч щодо підтримки учасників бойових дій та їх родин, і що учасники зустрічі поставили ціль вийти на чергову сесію з комплексною програмою підтримки учасників бойових дій у Львівській міській територіальній громаді. Також, на попередньому пленарному засіданні у кількості 41 голос депутатами міської ради було прийнято Ухвалу міської ради «Про соціальну підтримку дітей загиблих Захисників чи Захисниць України».

Однак, 21 серпня до депутата звернулись громадські організації, які представляють інтереси учасників бойових дій та їх родин, із проханням включити до згаданої ухвали міської ради дітей учасників бойових дій, зокрема інвалідів війни 1 та 2 групи з числа мешканців громади та внутрішньо-переміщених осіб, які зареєстровані на територій громади, а також включити дітей учасників бойових дій, що мають інвалідність з дитинства. В цілому, заявники наполягали на необхідності розширення вищезгаданої ухвали міської ради.

Петро Адамик підтримав звернення громадських організацій і заявив, що згадане звернення ще раз підкреслює необхідність напрацювання комплексної програми соціальної підтримки наших воїнів та їх родин. Окрім того, він наголосив, що при напрацюванні відповідних документів слід враховувати також позицію усіх учасників, інтересів чиїх така програма стосуватиметься. Тому, створення прозорих офісів комунікації з цими категоріями населення є першочерговим завданням задля захисту їхніх конституційних прав, свобод та законних інтересів.

Депутат Адамик звернувся до міського голови та голови постійної комісії з питань соціального захисту населення з проханням розглянути можливість розширити Ухвалу міської ради «Про соціальну підтримку дітей загиблих Захисників чи Захисниць України» на інші категорії дітей учасників бойових дій, а також залучити представників відповідних профільних громадських організацій при напрацюванні стратегії соціального захисту військових та їх родин. Він також висловив надію, що на наступній сесії міської ради буде прийнято відповідну програму, яка врахує інтереси всіх учасників бойових дій та їх родин.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.