Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська міськрада

П'ятниця, 13 жовтня 2023, 11:00

Управління архітектури стало уповноваженим органом містобудування у Львові

Львівська міськрада

Депутати визначили управління архітектури Львівської міськради спеціально уповноваженим органом містобудування.

Сьогодні, 13 жовтня, на сесії Львівської міської ради депутати затвердили рішення про визначення уповноваженого органу містобудування та архітектури.

"За" проголосували 49 депутатів.

Згідно з документом, управління архітектури та урбаністики департаменту містобудування Львівської міськради визначили спеціально уповноваженим органом містобудування та архітектури.

Це управління займатиметься наданням містобудівних умов та обмежень на проєктування об'єктів будівництва на нове будівництво, реконструкцію, реставрацію об’єктів архітектури і містобудування, зокрема у межах історичного ареалу Львова, після прийняття ухвали Львівської міської ради про надання висновків щодо доцільності їх надання за результатами розгляду проєктних пропозицій та/або інших документів заявника та на підставі цих висновків.

Також управління архітектури має право надавати чи скасовувати будівельні паспорти забудови земельної ділянки на нове будівництво чи реконструкцію індивідуального житлового будинку не вище двох поверхів (без врахування мансардного поверху), господарських будівель і споруд, гаражів на присадибних ділянках, елементів інженерного захисту, благоустрою та озеленення земельної ділянки.

Керівником спеціально уповноваженого органу з питань містобудування та архітектури затвердили головного архітектора Львова, якого уповноважили на затвердження документів, що створюються за допомогою Реєстру будівельної діяльності електронної системи та накладення відповідного кваліфікованого електронного підпису.

"У нас багато років була виважена процедура надання містобудів, коли виконавчий комітет публічно їх розглядав, ми завжди запрошували представників тих компаній, які будували, проєктували, громадськість брала участь.

На превеликий жаль ця публічність не сподобалась певним людям, які вирішили оскаржити цей процес в суді. Сьогодні ми вийшли на таке певне проміжне рішення, воно, звичайно, не є кінцевим. Ми будемо до цього питання вертатися ще не один раз.

Ще раз наголошую, що будь-які містобуди тепер матимуть не просто публічність, а ми будемо взагалі виїжджати на об'єкти, запрошувати мешканців, спілкуватися відкрито, і цей процес буде дуже-дуже цікавим і корисним для громади. Тут я буду робити все можливе, щоб громада знала в деталях кожен нюанс, це буде дуже цікаво і ті люди, які оскаржували це рішення, будуть щасливі від цього унікального процесу, який буде працювати у Львівській міській раді. Я думаю, це буде приклад для всієї України" – наголосив міський голова Львова Андрій Садовий.

 

 

 

Нагадаємо, згідно з рішенням суду виконком Львівської міськради втратив повноваження видавати містобудівні умови. Зазначалось, що у ситуації, якщо міськрада не визначить новий спеціальний орган, на який будуть покладені ці функції, повноваження передадуть Львівській райраді.

Зокрема, раніше Львівська ОВА зобов'язала Львівську райраду винести на сесію питання щодо передачі права затверджувати містобудівні питання Львівській РВА.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.