Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська ОДА

kultra.org

Середа, 6 березня 2013, 13:03

Львівщині може не вистачити борошна для виробництва соціального хліба

Львівська ОДА звернеться в Міністерство аграрної політики та продовольства України і Аграрний фонд України щодо збільшення обсягів борошна, виробленого із зерна державного інтервенційного фонду для виробництва хліба та хлібобулочних виробів, що користуються найвищим споживчим попитом в області, зокрема збільшити обсяг потреби на регіон до 2147 тонн борошна пшеничного та 350 тонн – житнього.

Про це Варіанти повідомила прес-служба Львівської облдержадміністрація.

Дана ініціатива прийнята з метою стабілізації цінової ситуації на соціальні та масові сорти хліба, - сказано у повідомленні.

Нагадаємо, відповідно до наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України «Про затвердження обсягів поставки борошна», на Львівську область виділено борошна пшеничного – 886 тонн, борошна житнього – 283 тонни, реалізація якого здійснюватиметься за цінами, які встановлені наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України і є  нижчими ніж ціни комерційних структур, а саме: борошно вищого ґатунку – 2896 грн./т, борошно 1 ґатунку – 2711 грн./т, борошно 2 ґатунку – 2381 грн./т, борошно житнє – 2279 грн./т.

Станом на сьогодні тристоронні договори між Аграрним фондом, Львівською обласною державною адміністрацією та хлібопекарськими підприємствами для отримання борошна укладено з ПАТ «Концерн «Хлібпром», ПАТ «Стрийський хлібокомбінат», ПрАТ «Дрогобицький хлібокомбінат». Договір по КВТП «Хлібодар» Городоцької райспоживспілки знаходиться на розгляді в Аграрному фонді України.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.