Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

електрозаправка

Понеділок, 2 жовтня 2023, 15:09

У Львові спростили процедуру щодо встановлення зарядки для електромобілів

електрозаправка

У місті спростили процедуру отримання дозволу на встановлення зарядних станцій для електромобілів.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Минулого тижня на сесії Львівської міської ради депутати спростили процедуру отримання дозволу на встановлення зарядних станцій для електромобілів на комунальній землі.

Відтепер заявнику потрібно через ЦНАП подати відповідне звернення до департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури і там підготують весь пакет дозвільних документів. Далі підприємець має звернутися до районної адміністрації та отримати дозвіл на порушення благоустрою. І вже після цього може розпочинати роботи зі встановлення станції.

Також не передбачається орендна плата за користування земельною ділянкою, на якій буде розміщена зарядна станція.

"Раніше ж заявнику треба було пройти досить довгу процедуру, аби укласти договір оренди конструктивних елементів. Зараз, на виконання змін до законодавства, ми максимально скорочуємо цю процедуру. Тепер заявнику, який виявив бажання розмістити станцію зарядки електромобіля, необхідно звернутися до департаменту і ми своїми силами розробимо паспорт прив’язки тимчасової споруди та погодимо самостійно в управлінні архітектурі. Після цього заявник має отримати дозвіл в райадміністрації на порушення благоустрою і може приступати до робіт зі встановлення станції зарядки електромобілів" – пояснив директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Львівської міськради Олег Забарило.

Нагадаємо, на сьогодні на землях комунальної власності затверджено 18 локацій, призначених для розміщення станцій для зарядки електротранспорту. Зараз у Львові електрозарядні станції розміщені переважно на приватних територіях.

Додамо, у Львові водіїв штрафуватимуть за паркування на місцях для зарядки електромобілів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.