Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

пам'ятна монета

bank.gov.ua

Середа, 4 жовтня 2023, 14:46

Нацбанк випустив монети, присвячені захисницям України

пам'ятна монета

Пам’ятні монети "Захисниці" ввели в обіг з 2 жовтня.

Про це повідомляє Національний банк України на своїй сторінці у Фейсбуці.

Національний банк України випустив нові пам’ятні монети "Захисниці", присвячену українським жінкам, які стали на захист Батьківщини.

Монети випустили номіналом у 5 та 10 гривень та ввели в обіг з 2 жовтня цього року. Вони продовжують серію "Безсмертна моя Україно".

"Українські захисниці нарівні з чоловіками ведуть боротьбу з такою ж силою, звитягою та самовідданістю. Дизайн монети чітко демонструє трансформацію, яку пройшли українські жінки до та після початку війни. Жінка, мати, берегиня бере в руки зброю, аби захистити своє. Нехай ці монети також стануть певною художньою фіксацією того, що українські жінки особливі" – наголосив голова Національного банку України Андрій Пишний.

Дизайн монет створила художниця Марина Куц. На лицьовій стороні монети зображено символічну композицію, яка демонструє відважність та волелюбність українських жінок.

На зворотному боці монети на дзеркальному тлі розміщено композицію, що символізує жіночність українок-захисниць. Ліворуч – стилізовані хвилі жіночого волосся, заплетеного в косу; праворуч – абриси жіночої фігури в плахті.

Нагадаємо, у липні 2022 року Нацбанк дозволив розраховуватися пам’ятними монетами серії "Збройні Сили України" номіналом 10 гривень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.