Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Львів

Середа, 4 жовтня 2023, 10:50

У Львові стартує виставка львівського художника та скульптора Івана Самотоса

Львів

Виставка "Іван Самотос: Стверджене/Нереалізоване" триватиме з 4 жовтня до 5 листопада.

Про це повідомляє Національний музей у Львові імені Андрея Шептицького на своїй сторінці у Фейсбуці.

Сьогодні, 4 жовтня у приміщенні Національного музею у Львові імені А. Шептицького стартує новий виставковий проєкт "Іван Самотос: Стверджене/Нереалізоване". 

Виставковий проєкт присвячено до 90-річчя від дня народження видатного львівського художника, скульптора, педагога й активного громадського діяча Івана Самотоса (1933-2016).

Мета виставкового проєкту – спроба сповна розкрити творчу діяльність Івана Самотоса в масиві його мистецької спадщини, по-новому прочитати стверджене, висвітлити нереалізоване.

"В експозиції виставки представлено твори та фотодокументи стадій пошукового процесу Івана Самотоса, які розкривають "заховані" від глядача деталі авторського методу і виявляють ціннісні орієнтири митця через його зацікавлення темами національно-патріотичного спектра та через зв’язки з постатями культуротвірного процесу, дотичними до формування Української Державності" – пояснили організатори виставки.

Виставка розпочнеться о 16:00 год у холі головної будівлі музею (просп. Свободи, 20) та триватиме до 5 листопада.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.