Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

Кам'янка-Бузька

Четвер, 5 жовтня 2023, 10:38

У Кам'янка-Бузьку виникли перебої з водопостачанням через брак води у свердловинах

Кам'янка-Бузька

У свердловинах, які живлять місто Кам'янка-Бузька, закінчується вода.

Про це повідомляє Кам'янка-Бузька міська рада на своїй сторінці у Фейсбуці.

Станом на сьогодні у міській мережі водопостачання Кам'янка-Бузька існує проблема з подачею води, яка призвела до пониження тиску, через що верхні поверхи будинків часто залишаються без води.

"Суть проблеми полягає в малому об'ємі води у свердловинах, які використали свій ресурс. Простими словами вода у свердловинах закінчується, кількість води, яка підіймається з свердловин та постачається споживачам, використовується споживачами швидше ніж свердловини встигають добувати. Суха бездощова погода теж підсилює цю проблему" – пояснили у КП "Кам'янкаводоканал".

Для забезпечення нормального тиску в мережах міста, необхідно влаштувати додаткові джерела водопостачання.

Як наголосили у водоканалі, наразі на етапі проходження експертизи перебуває проєкт з введення в експлуатацію станції водозабору в с. Ямне.

"Окрім того, мережу обстежували на можливі витікання води по всій протяжності, ліквідовували прориви, обстежували каналізаційні колектори для встановлення істинної причини зниження рівня води. На жаль, ситуація в такий спосіб не вирішилася.

Для розв'язання цієї проблеми було змінено графік закачування води в резервуари і подачі в місто (з 2 до 4 інтервалів). Це дало можливість не переходити на погодинне водопостачання, хоча відсутність води 1-2 год в багатоповерхових будинках можлива" – додали у КП "Кам'янкаводоканал".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.