Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

живопис львів-варшава

malarstwo

Неділя, 8 жовтня 2023, 10:01

Мистецькі колекції Львова виставили у Королівському замку у Варшаві

живопис львів-варшава

В експозиції представлені картини Ґротгера, Мальчевського, Матейка, Семірадського, а також твори художників західноєвропейського мистецтва 17-20 ст.

З 6 жовтня 2023 року до 14 січня 2024 року в бібліотеці Королівського замку у Варшаві працюватиме виставка «Геній Львова. Львів як мистецький центр та його мистецькі колекції». 

Про це повідомила ПАП. 

В експозиції представлені картини Ґротгера, Мальчевського, Матейка, Семірадського, а також твори художників західноєвропейського мистецтва 17-20 ст.

«Колекція польського та закордонного живопису Львівської національної галереї мистецтв імені Бориса Возницького, яку ми зараз демонструємо в Королівському замку, є чудовим доказом як колекціонерської пристрасті жертводавців, так і надзвичайної енергії та життєвої сили міста. Все це дає можливість познайомитися з чудовими витворами мистецтва та важливими свідченнями минулих епох», – сказав директор Королівського замку у Варшаві проф. Войцех Фальковський.

Виставку супроводжує науково-освітня програма, а також ілюстрований каталог.

Нагадаємо, 34 картини Яцека Мальчевського були евакуйовані зі Львова до Познані. Дата повернення творів Мальчевського до Львова була не відома. Однак 1 жовтня Львівська галерея повідомила про фінісаж виставки. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.