Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

маршрут Скарби Глинян

Прес-реліз,   Понеділок, 9 жовтня 2023, 11:15

Перший квестовий туристичний маршрут Скарби Глинян розпочав роботу

маршрут Скарби Глинян

У Глинянах почав діяти перший квестовий туристичний маршрут Скарби Глинян, створений з допомогою місцевих школярів. 

Про це повідомив Фонд Розвитку Глинян.

6 та 7 жовтня у Глинянах школярі Глинянської тергромади та учні Лопатинської спеціалізованої школи провели тестування  квестового туристичного маршруту Скарби Глинян.

Гостинна господиня розкішної садиби разом з бургомістром міста тепло і затишно прийняла своїх маленьких відвідувачів, звідки і почалася чарівна багатогодинна подорож школярів Глинянами.

Протягом дня діти, бігаючи та розмірковуючи, шукали елементи скарбу серед 10 історичних локацій і самостійно складали велику карту України. Також для дітей відбувся майстер-клас, з ткацтва, урок зі створення свічок-оберегів  з правдивої вощини.  Ткалі подарували учасника квесту виткані глинянські обереги. А господиня садиби пригостила їх обідом.  Ввечері по завершенню квесту всі його учасники щасливими повернулись до дому.

Цей грантовий проєкт на 85% фінансується Українським культурним фондом, решту грошей Фонд розвитку Глинян залучив до проєкту самостійно.

14 жовтня, у суботу, о 12.00 у м. Глиняни, в Історико-краєзнавчому музеї проходитимуть цікаві заходи, на які ми  щиро запрошуємо охочих. За участі представників інших територіальних громад відбудеться круглий стіл за підсумками впровадження інтерактивного культурно-пізнавального маршруту «Скарби Глинян», ознайомлення гостей з історичною спадщиною міста, семінар-практикум «Маршрут «Скарби Глинян» як приклад реалізації ініціативи місцевої громади», нагородження учнів Глинянської громади, які взяли участь у створенні квестового туристичного маршруту.

Запрошуємо і чекаємо також представників інших територіальних громад.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.