Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львів

Вівторок, 10 жовтня 2023, 11:43

Зеонбуд несподівано вимкнув Перший західний з цифрового етеру

Львів

З 6 жовтня телеканал Перший Західний зник з Т2.

Про це повідомила керівниця телеканалу "Перший Західний" Ольга Цап на своїй сторінці у Фейсбуці.

З 6 жовтня компанія "Зеонбуд", що займалась будівництвом цифрової ефірної мережі наземного телебачення в Україні стандарту DVB-T2, у 8 областях України вимкнула телеканали з цифрового мовлення, включно з ТРК "Перший Західний".

"6 жовтня "Зеонбуд" вимкнув у 8 областях України телеканали з цифрового мовлення. Серед них і ТРК "Перший Західний". Підстава – закінчення терміну дії тимчасової ліцензії, яку видала нам Нацрада у перший місяць повномасштабного вторгнення" – наголосила Ольга Цап.

За її словами, наразі Національна рада з питань радіо і телебачення оголосила новий конкурс на ці ліцензії.

"Немає законодавчого врегулювання мовлення у цей період (між закінченням тимчасового дозволу і результатами конкурсу). Ця несподіванка приголомшила і нас, і наших глядачів. Ми щоденно отримуємо на гарячу лінію телеканалу безліч дзвінків із обуренням. І підтримкою. І проханням повернутися. Запевняємо, ми завчасно скерували усі необхідні листи щодо недопущення відімкнення телеканалу, адже розуміємо свою відповідальність і важливість насамперед як джерела сповіщення про повітряні тривоги.

Ми щиро сподіваємося, що головний регулятор – Нацрада, – знайде правильне і відповідальне рішення, і не допустить припинення мовлення "Першого Західного" на такий невизначений термін" – додала Ольга Цап.

Додамо, телеканал "Перший Західний", відомий раніше як "Львів-ТБ" є комунальним закладом Львівської обласної ради та фінансується з бюджету Львівщини. 

Торік Нацрада на сім років продовжила ліцензію на мовлення для телеканалу "Перший Західний".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.