Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

електросамокат

Середа, 11 жовтня 2023, 12:17

Львівським самокатам видали нові правила аварій з пішоходами

електросамокат

Виконком обмежив швидкість руху електросамокатів у Львові та встановив нові правила для операторів послуг прокату.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Вчора, 10 жовтня, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив Меморандум про співпрацю між містом та операторами послуг прокату електросамокатів у Львові.

Згідно з документом, у місті обмежать швидкість руху електросамокатів до 20 км/год, а в парках та в пішохідній зоні – до 15 км/год.

"Аби пересування містом було безпечним для усіх учасників дорожнього руху, ми домовилися про автоматичне встановлення обмеження швидкості руху для прокатних електросамокатів до 20 км/год. А в окремих локаціях, зокрема, в парках, скверах, пішохідних зонах їх швидкість не може перевищувати 15 км/год. Також у цих зонах буде заборонено залишати самокати.

В центральній частині міста та в районі залізничного вокзалу визначено 79 окремих місць для ранкового старту електросамокатів. Ці локації мають бути відповідно промарковані. А компанії, що здають в оренду електросамокати, сплачуватимуть кошти до міського бюджету за використання цих місць" – зазначив директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Львівської міськради Олег Забарило.

За його словами, електросамокати мають бути обладнані активним білим світлом спереду, червоним світлом ззаду та сигналом "стоп", а також світлоповертальними елементами на корпусі. Операторам прокату рекомендують, щоб кожен електросамокат мав унікальний ідентифікаційний номер та був обладнаний спідометром, а також страхувати кожного користувача на випадок травм при використанні самокату. Страхівка мала б покрити витрати на медичну допомогу на суму від 100 тис. грн.

Крім цього, оператори надаватимуть місту дані щодо користування сервісами, які у міськраді використовуватимуть для аналізу впливу електросамокатів на мобільність Львова та при транспортному плануванні.

"Зважаючи на те, що більшість прокатних сервісів призупинять свою роботу у листопаді, то деякі пункти цього Меморандуму будуть діяти вже з наступного сезону. Йдеться, до прикладу, про облаштування місць для розміщення чи розвантаження електросамокатів" – додав керівник управління транспорту Львівської міськради Орест Олеськів.

Місця для розміщення електросамокатів є на електронній карті.

Нагадаємо, з 2021 року у Львові електросамокатам дозволили їздити на тротуарах та заборонили перевозити пасажирів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.