Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

електросамокат

itc.ua

П'ятниця, 9 липня 2021, 11:00

У Львові електросамокатам дозволили їздити на тротуарах та заборонили перевозити пасажирів

електросамокат

Депутати встановили обмеження і правила для користувачів електросамокатів у місті.

Вчора, 8 липня, на сесії Львівської міської ради депутати венсли зміни до правила благоустрою Львова, згідно із якими у місті встановлюються обмеження і правила для користувачів електросамокатів.

"За" проголосували 39 депутатів.

Як пояснив начальник управління транспорту Львівської міської ради Орест Олеськів, цими змінами врегульовується рух електричних транспортних засобів (самокатів, скутерів, cігвеїв, гіробордів, гіроскутерів, моноколес) та встановлюються обмеження на їх використання у місті.

Зокрема, дозволяється:

- користуватися легким електричним транспортним засобом дозволяється особам, які досягли 14-річного віку;

- дітям від 7 до 14 років дозволяється користуватися електричним транспортним засобом тільки у супроводі дорослих та виключно на тротуарах, пішохідних доріжках, у парках, скверах;

- особа має право використовувати легкий електричний транспортний засіб на вулично-дорожній мережі за умови, що він обладнаний звуковим сигналом та світлоповертачами, та виділивши себе за допомогою світлоповертальних елементів, що закріплюються на зовнішньому одязі або в інший спосіб;

- користувач легкого електричного транспортного засобу зобов’язаний здійснювати рух велосипедними доріжками;

- у разі відсутності велосипедної доріжки користувач легкого електричного транспортного засобу може здійснювати рух по тротуару або пішохідною зоною, за умови дотримання швидкісного режиму;

- користуватися легким електричним транспортни засобом дозволяється з такою швидкістю: на велосипедних доріжках із швидкістю – до 20 км/год; на тротуарах, пішохідних доріжках, у парках, скверах та на паркувальних майданчиках із швидкістю – до 5 км/год.

Натомість користувачам електросамокатів заборонено:

- керувати легким електричним транспортним засобом в темну пору доби з вимкненим ліхтарем та без світловідбивачів;

- рухатися дорогами для автомобілів;

- рухатися трамвайними коліями;

- рухатися велосипедними та пішохідними доріжками з одностороннім рухом у протилежному напрямку;

- перевозити пасажирів;

- керувати легким електричним транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння;

- під час руху користуватися телефонами.

- паркуватися на пішохідних переходах, зупинках громадського транспорту, велосипедних та пішохідних доріжках, перед входом до будівель, а також на тротуарі, якщо його ширина менша, ніж 1,5 м.

Зазначимо, у травні депутати міськради звернулися до міського голови Львова Андрія Садового з проханням напрацювати обмеження для користувачів електросамокатів, а на початку червня у місті розробили проект ухвали, який встановлює обмеження і правила для користувачів електросамокатів.

Додамо, за словами депутатки Львівської міськради від фракції Європейська Солідарність, Тетяни Шевченко, сьогодні у місті працюють чотири сервіси з прокату самокатів, однак лише один із них зареєстрований у Львові і сплачує податки до місцевого бюджету.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.